PSV kondigt nieuwe technologie aan: ''Een soort kraamkamer''

1
PSV kondigt nieuwe technologie aan: ''Een soort kraamkamer''

PSV gaat de komende vier jaar gebruik maken van een nieuwe technologie. Spieren van spelers worden door middel van een 3D-echo eenvoudig gemeten, waardoor trainers, medische staf en spelers meer informatie krijgen.

Door deze ontwikkeling komt er meer inzicht in de spieren van spelers. Er kan bijvoorbeeld gezien worden of voetballer 'van nature' meer aanleg hebben voor kracht- of duursport. "Voor een voetballer kan explosiviteit en tegelijkertijd ook duurvermogen van groot belang zijn", vertelt de enthousiaste clubdokter van PSV, Wart van Zoest, tegenover het Eindhovens Dagblad. "Op deze manier is veel beter na te gaan waar iemands kwaliteiten liggen en is ook sneller duidelijk of trainingen aanslaan."

"PSV is voor ons een soort kraamkamer voor innovaties in sport en gezondheid", reageert Guus Pennings van Philips. "Samen met het St. Anna Ziekenhuis kunnen we steeds nieuwe mogelijkheden testen, ontwikkelen en toepassen."

Toon Gerbrands, directeur van PSV, besluit: "Kennis zit niet in een gebouw. Die ontwikkelen we rondom Eindhoven door op een intensieve manier met elkaar samen te werken en ik durf gerust te zeggen dat dat hier op een heel speciale wijze gebeurt. Topsport, bedrijfsleven, wetenschap en gezondheidszorg vinden elkaar in dit project."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 8 Apr 2021 om 12:02
    Met al die spierblessures van dit seizoen hoop ik dat gaat helpen deze te voorkomen...
Saturday 24 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›