Dijkshoorn: ''Waarom zou ik je kapot willen maken, Mo?''

0
Dijkshoorn: ''Waarom zou ik je kapot willen maken, Mo?''

Mohamed Ihattaren eiste afgelopen weekend weer de hoofdrol op bij PSV door zijn manier van juichen na de prachtige 3-0 tegen Heracles Almelo. De PSV'er liep naar de camera en riep: Niemand maakt mij kapot, vriend! Niemand!

Volgens columnist Nico Dijkshoorn zei Ihattaren niet de juiste woorden. "Heel veel Nederlanders zullen nu toch denken: Nou Mo, ik heb dit jaar vier winkels moeten sluiten, ik ben al mijn geld kwijt, mijn kinderen zien al een jaar hun vrienden niet, ik heb drie bekeuringen omdat ik na negen uur 's avonds in de file stond en mijn vrouw is bij me weg. Dus hoezo, kapotmaken? Porseleinen voetballertje met je iets te dikke hoofd."

"Het enige goede woord in de zin is vriend", vervolgt Dijkshoorn in zijn column in Voetbal International. "Dat zorgt in ieder geval voor een beetje verwarring. 'Vriend? Hoezo, vriend? En waarom zo boos als ik je vriend ben? Vrienden vergeven elkaar alles. Waarom zou ik je kapot willen maken, Mo, als ik je vriend zou zijn? Ik ben niet eens je vriend en ik gun je alles, jongen, tot een minuut geleden. Hoezo, vriend?'"

Volgens Dijkshoorn had Ihattaren beter kunnen roepen: 'De kiwi is een prachtige vrucht'. "Dan heb je maximaal effect. De mensen thuis denken: Hij is heel boos, maar waarom? Heb ik ooit iets verkeerds gezegd over een kiwi? Als Ihattaren iets over een kiwi had geschreeuwd, dan zou er verwarring zijn ontstaan. Geen woede."

"Je kunt boos worden of cynische dingen gaan roepen, maar het is veel beter met een verwarrend antwoord te komen. Dat werkt altijd. Mensen en journalisten zijn bang dat ze dom lijken. Die gaan er na zo'n zin van uit dat ze iets missen. Dat is precies de verwarring waarnaar je op zoek bent", aldus Dijkshoorn.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 24 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›