Schmidt looft Zahavi: ''Je ziet nu welke impact zijn ervaring heeft''

1
Schmidt looft Zahavi: ''Je ziet nu welke impact zijn ervaring heeft''

Eran Zahavi scoorde zondag twee keer voor PSV in het duel met Fortuna Sittard. Die andere spits, Donyell Malen, lijkt de laatste weken wat minder in vorm en moeite te hebben met zijn rol.

"Ik denk dat hun band heel goed is en dat ze elkaar steeds beter leren kennen als speler. Donyell had ook kunnen scoren. Hij heeft zijn stijl wat moeten aanpassen om met twee aanvallers te spelen. Dat heeft hij moeten ontwikkelen. In eerste instantie was hij er niet zo gelukkig mee", begint Schmidt in het Eindhovens Dagblad.

Schmidt maakt zich geen zorgen over Malen. "Ik ben blij dat hij de kansen nog krijgt. Als hij ze niet zou hebben, zou het probleem namelijk veel groter zijn. Donyell is nog steeds jong. Het komt allemaal met ervaring."

Zahavi scoorde al twaalf keer in vijftien wedstrijden na de winterstop. "Eran kwam laat aan bij ons. Er waren problemen met zijn vergunning om te spelen, met corona en een blessure. Hij was niet in topvorm, iets wat hij wel nodig heeft om zijn momenten te kunnen pakken. Hij werkt hard en scoort nu veel. Ik denk dat het wat tijd nodig had om feeling te krijgen met zijn ploeggenoten. Je ziet nu welke impact zijn ervaring heeft."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 7 Mar 2021 om 22:56
    Tja, Zahavi gaat scoren en Malen niet. Het is jou taak te zorgen dat ze allebei gaan scoren. Maar je vind alleen maar belangrijk dat jou spelers belangrijk zijn. BahBahBah
Saturday 24 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›