Götze maakt indruk: ''Zijn slimheid en techniek helpen PSV''

0
Götze maakt indruk: ''Zijn slimheid en techniek helpen PSV''

Pieter Zwart van Voetbal International ziet dat de rol van Mario Götze meteen weer groot is bij PSV sinds hij terug is na blessureleed. De Duitse middenvelder zorgt voor meer dreiging in het spel van de Eindhovenaren, zo zag de analist bij onder meer de counters van PSV.

"Een counter waarbij Ajax met veel mensen voor de bal staat. Vertessen is bij balwinst bovendien veel sneller dan Blind. De slimheid en techniek van Götze helpen PSV om in bovenstaande situatie de jonge Belg te bereiken op rechts. Dit keer levert dat geen doelpunt op doordat zijn voorzet net te scherp is", aldus Zwart in zijn analyse voor Voetbal International.

Vlak voor tijd kwam Ajax langszij tegen PSV. "Die onzorgvuldigheid komt PSV vlak voor tijd duur te staan. Na een vrije trap vanaf links van Tadic maakt Dumfries hands en kan arbiter Danny Makkelie niets anders dan een strafschop toekennen. Tadic schiet die penalty onberispelijk binnen."

"Voor PSV is dat een zuur slotakkoord. De Götze-factor heeft vooral in de eerste helft geholpen om beter druk te ontwikkelen en rustiger te zijn in balbezit dan in de voorgaande confrontaties met Ajax. Bijna had dat drie punten opgeleverd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 24 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›