Van de Kerkhof kritisch op PSV: ''Het is toch niet te geloven?''

0
Van de Kerkhof kritisch op PSV: ''Het is toch niet te geloven?''

PSV won zondagmiddag met 3-1 van Vitesse, maar de Eindhovenaren maakten het zich volgens de gebroeders Van de Kerkhof onnodig moeilijk. Willy van de Kerkhof snapt niet dat trainer Roger Schmidt opnieuw basisspelers spaarde.

"PSV voetbalde met name in de eerste helft belabberd", zegt Willy bij Omroep Brabant. "Als je bij rust 3-0 of 4-0 achter had gestaan, had je nog van geluk mogen spreken. We hebben de mazzel dat we met Donyell Malen en Mario Götze - die in de tweede helft invielen - spelers hebben die een wedstrijd kunnen doen kantelen. Maar je moet toch gewoon met je sterkste elftal beginnen?"

Ook René begreep niets van deze keuze van Schmidt. "Het is toch niet te geloven?", vraagt de oud-PSV'er zich af. "Zo roep je iets over jezelf af. De eerste helft was dit ook het geval. Als PSV 2-0 of 3-0 achter had gestaan, was het een verloren wedstrijd geweest."

"Het is toch onbegrijpelijk dat je als je goede spelers hebt, je die op de bank laat beginnen?", vervolgt hij kritisch. "Dan kan Schmidt wel zeggen dat dit zijn aanpak is - het liep zondag nog goed af - maar het kan ook een keer verkeerd gaan. Ik dacht echt: als hij deze wedstrijd weer met zo'n circus begint, is het afgelopen voor Schmidt. Maar Malen en Götze redden hem."

Volgens Willy krijgt PSV zo nooit een ingespeeld team. "Je krijgt zo geen zelfvertrouwen als speler. Als je goed voetbalt, heb je niet de zekerheid dat je de volgende wedstrijd weer speelt. Je moet juist vertrouwen kweken bij je spelers en je beste elftal opstellen. Het wordt tijd dat iemand hier iets van zegt! Malen, Götze, Mo Ihattaren en Cody Gakpo moeten gewoon iedere wedstrijd, mits ze fit zijn, spelen. Dat staat buiten kijf."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 14 March 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›