PSV beter in 4-3-3: ''Kan Schmidt niet gewoon zo beginnen?''

0
PSV beter in 4-3-3: ''Kan Schmidt niet gewoon zo beginnen?''

PSV komt vaak voor de dag met een 4-2-2-2-formatie, maar tegen FC Emmen speelde de ploeg met een 4-3-3. Marco Timmer vraagt zich af of PSV niet beter zo kan blijven spelen.

''Zowel tegen RKC Waalwijk en FC Emmen stelde hij het systeem bij naar 4-3-3 met de punt naar achter. Het PSV-spel wat we kennen. Doordat hij schakelde moest Donyell Malen vanaf links komen. Er was meteen meer dreiging en diepgang', licht Timmer toe in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International.

Daardoor werd de indeling van het middenveld ook veranderd. ''Pablo Rosario was niet meer de controleur; dat werd Érick Gutiérrez. Sangaré en Pablo Rosario kwamen ervoor te staan. Rosario kon daardoor wat dichterbij het doel komen, terwijl hij verdedigend ook al zijn duels won. Kortom: kan Schmidt niet gewoon zo beginnen?''

''Schmidt heeft het volgens mij verkeerd om gedaan. Als je binnenkomt met een bepaalde filosofie en idee van spelen, dan kijk je toch eerst even naar het materiaal wat je hebt? Het 4-2-2-2-systeem met het bijhorende druk zetten, komt er gewoon nog niet zo goed uit'', besluit hij. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 14 March 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›