Rutten snapt schorsing niet: ''Iedereen zegt in emotie weleens wat''

0
Rutten snapt schorsing niet: ''Iedereen zegt in emotie weleens wat''

Fred Rutten vindt dat de uitlatingen van Roger Schmidt richting Bas Nijhuis niet te zwaar moeten wegen. De trainer van PSV werd voor één duel geschorst door de KNVB.

"Hij verwoordt het allemaal goed. Ik zie op het gebied van presentatie niet zo veel verkeerds bij mijn collega. Wat er gebeurd is met Bas Nijhuis, daar geef ik geen waardeoordeel over. Iedereen in het voetbal zegt in de emotie weleens wat. En emotie is een groot onderdeel van ons vak. Je moet altijd proberen controle te houden en soms is dit lastig", aldus Rutten over Schmidt in Voetbal International.

Rutten weet dat iedere trainer anders omgaat met dergelijke situaties. "Dan weet je dat je als trainer of speler onder een vergrootglas ligt. Verder heeft iedere trainer zijn eigen stijl op dit vlak. Dat het PSV is gelukt een gerenommeerde trainer als Schmidt binnen te halen, heeft me niet verbaasd. De club heeft altijd dit soort verrassingen gehad. Na Erik Gerets kwam bijvoorbeeld Guus Hiddink terug naar PSV. Dit past ook in Eindhoven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 24 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›