Driessen: ''Zet Schmidt maar 1 of 2 wedstrijden op de tribune''

3
Driessen: ''Zet Schmidt maar 1 of 2 wedstrijden op de tribune''

PSV won zaterdagavond met 3-5 op bezoek bij Sparta Rotterdam, maar trainer Roger Schmidt toonde zich na afloop zeer kritisch over het optreden van scheidsrechter Bas Nijhuis. Volgens Valentijn Driessen verdient de Duitse oefenmeester een schorsing. 

"Hij gaat nu natuurlijk echt te ver, want hij trok de objectiviteit van Nijhuis in twijfel", blikt hij terug op de website van Telegraaf. "Hij zei gewoon dat hij bewust PSV zou benadelen. En dat had hij dan gehoord, via via. Van horen zeggen ga je liegen, en dat had Schmidt nooit zo moeten doen", aldus Driessen. 

"En ik vind het heel terecht als de tuchtcommissie daar een zaak van maakt en dat onderzoekt. Het kan gewoon niet zo zijn dat een trainer zomaar, out of nothing, van een scheidsrechter de onafhankelijkheid betwist", vervolgt hij kritisch. "Dat is het enige wat je hebt: je onafhankelijkheid en je objectiviteit. Van hear say kun je niet zomaar stellen: deze man fluit bewust tegen ons", legt Driessen uit. 

"Schmidt had ook al een keer een akkefietje in Duitsland en hij had natuurlijk al een akkefietje met Nijhuis bij Vitesse. Daar refereerde hij ook aan", weet de verslaggever. "Maar tussentijds hebben ze ook nog een keer tegen Heerenveen gespeeld, toen trok Nijhuis op het laatste moment een penalty terug, na tussenkomst van de VAR. En toen viel Schmidt hem om z'n nek heen", stelt Driessen. 

"Maar daar refereerde hij niet meer aan, hij refereerde alleen aan dat Vitesse-verhaal. Het was heel gekleurd, heel eenzijdig. Daar moet hij gewoon snel mee ophouden", adviseert de verslaggever. "Hier moet Schmidt gewoon de consequenties van dragen. Zet hem maar één of twee wedstrijden op de tribune. Want als je dit toestaat, dan is het einde zoek", besluit Driessen. 

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 18 Jan 2021 om 17:58
    Valentijntje kan gewoon beter zijn mond houden want daar komt alleen maar poep uit. Schmidt mag zeggen wat hij wil. Nijhuis maakt altijd gewoon zijn eigen regels. Ook de KNVB heeft hem daar al meerdere malen op aangesproken. Maar ja, Basje doet alles om in de belangstelling te staan. Van Basje moet iedereen wat mannelijker voetballen en meer incasseren. Begin eens bij jezelf dan vieze ijdeltuit. Want als Basje ergens wild van wordt is het wel commentaar op zijn leiding. Maar hij heeft gewoon een reputatie als het gaat om domme opmerkingen tegen spelers en trainers en ook daar loog hij regelmatig over. Dus waarom Basje Nijhuis nou ineens door Valentijntje beschermd moet worden is mij een raadsel. Waarschijnlijk zitten ze aan elkaars fluit.
  • 18 Jan 2021 om 16:06
    Tuurlijk, want het uitzoeken of wat Schmidt zegt waar is komt in niemand op... Overigens heeft Schmidt over zijn optreden zaterdag helemaal niet gezegd dat het partijdig was. Alleen dat het slecht was en dat hij zijn fluiten ook moet aanpassen op de situatie.
  • 18 Jan 2021 om 13:30
    Of Nijhuis 1/2 wedstrijden niet laten fluiten ..
Sunday 28 February 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›