Driessen: ''Zet Schmidt maar 1 of 2 wedstrijden op de tribune''

PSV won zaterdagavond met 3-5 op bezoek bij Sparta Rotterdam, maar trainer Roger Schmidt toonde zich na afloop zeer kritisch over het optreden van scheidsrechter Bas Nijhuis. Volgens Valentijn Driessen verdient de Duitse oefenmeester een schorsing. 

"Hij gaat nu natuurlijk echt te ver, want hij trok de objectiviteit van Nijhuis in twijfel", blikt hij terug op de website van Telegraaf. "Hij zei gewoon dat hij bewust PSV zou benadelen. En dat had hij dan gehoord, via via. Van horen zeggen ga je liegen, en dat had Schmidt nooit zo moeten doen", aldus Driessen. 

"En ik vind het heel terecht als de tuchtcommissie daar een zaak van maakt en dat onderzoekt. Het kan gewoon niet zo zijn dat een trainer zomaar, out of nothing, van een scheidsrechter de onafhankelijkheid betwist", vervolgt hij kritisch. "Dat is het enige wat je hebt: je onafhankelijkheid en je objectiviteit. Van hear say kun je niet zomaar stellen: deze man fluit bewust tegen ons", legt Driessen uit. 

"Schmidt had ook al een keer een akkefietje in Duitsland en hij had natuurlijk al een akkefietje met Nijhuis bij Vitesse. Daar refereerde hij ook aan", weet de verslaggever. "Maar tussentijds hebben ze ook nog een keer tegen Heerenveen gespeeld, toen trok Nijhuis op het laatste moment een penalty terug, na tussenkomst van de VAR. En toen viel Schmidt hem om z'n nek heen", stelt Driessen. 

"Maar daar refereerde hij niet meer aan, hij refereerde alleen aan dat Vitesse-verhaal. Het was heel gekleurd, heel eenzijdig. Daar moet hij gewoon snel mee ophouden", adviseert de verslaggever. "Hier moet Schmidt gewoon de consequenties van dragen. Zet hem maar één of twee wedstrijden op de tribune. Want als je dit toestaat, dan is het einde zoek", besluit Driessen. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand