Update: Aanklager betaald voetbal start vooronderzoek naar Schmidt

4
Update: Aanklager betaald voetbal start vooronderzoek naar Schmidt

De aanklager betaald voetbal zal mogelijk een onderzoek starten naar de tirade van Roger Schmidt richting Bas Nijhuis. De Duitser nam Nijhuis onder vuur na Sparta - PSV (3-5). Dat meldt De Telegraaf zondag. 

Schmidt sprak na afloop van de uitwedstrijd voor de camera van ESPN van een 'partijdige' Nijhuis. De arbiter zou hebben gezegd dat hij expres tegen PSV floot, naar aanleiding van het commentaar van Schmidt rond Vitesse - PSV (2-1). 

De PSV-trainer gaf ook aan dat hij Nijhuis 'nooit van zijn leven meer wil spreken'. De blessure van Cody Gakpo, die het veld moest ruimen na een flinke charge, schoof Schmidt ook in de schoenen van Nijhuis.

Update: De aanklager betaald voetbal is inderdaad een vooronderzoek gestart naar de uitlatingen van PSV-trainer Roger Schmidt na de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en PSV, dat heeft de KNVB tegenover Voetbal International bevestigd. Schmidt hangt nu mogelijk een schorsing boven het hoofd.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 19 Jan 2021 om 20:53
  De eventuele schorsing wil de KNVB uitstellen zodat ie bij Feijenoord geschorst is, dat snappen jullie toch wel. Maandag wordt het behandeld een weekje uitstel voor de uitspraak, klaar.
 • 19 Jan 2021 om 11:07
  Komt er ook onderzoek voor Nijhuis???
 • 17 Jan 2021 om 20:45
  • Quote van 17 Jan 2021 om 20:39
   De KNVB kan dus even goed tegen kritiek als Nijhuis.
  Dacht ik ook al. Niet verrassend. We weten door jarenlange ervaring inmiddels dat de tuchtcommissie PSv altijd probeert te naaien als ze kan. Het motto is blijkbaar: hou je bek, ook als je gelijk hebt anders word je gestraft. Het is net de belastingdienst.
 • 17 Jan 2021 om 20:39
  De KNVB kan dus even goed tegen kritiek als Nijhuis.
Sunday 28 February 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›