VIDEO | Samenvatting: PSV verslaat Sparta in doelpuntenfestijn

PSV heeft vandaag Sparta op een besneeuwd Kasteel weten te verslaan. De wedstrijd mondde uit in een heus doelpuntenfestijn. PSV trok aan het langste eind: 3-5.

PSV kwam al heel vroeg op achterstand: Bryan Smeets scoorde in de vierde minuut voor Sparta, na vreselijk verdedigen van Pablo Rosario. Nog voor het rustsignaal kwamen de Eindhovenaren terug in de wedstrijd. Mauro Junior wist te scoren en zorgde voor rust bij de ploeg uit de Lampenstad. Een tegenvaller: Cody Gakpo viel vlak voor rust geblesseerd uit. Over zijn blessure valt nog weinig te zeggen.

In de tweede helft gebeurde er veel meer. PSV kwam via Malen op voorsprong en twee minuten later wist ook Madueke op fraaie wijze te scoren. Max zette de Eindhovenaren op rozen door halverwege de tweede helft ook de 1-4 binnen te werken. Toch werd het nog spannend: Denzell Gravenberch maakte de 2-4 voor Sparta en na een gegeven penalty maakte Kharchouch er ook nog 3-4 van. Gelukkig voor PSV werd het niet erger maar beter: Donyell Malen maakte diep in blessuretijd zijn tweede van de avond in dit doelpuntenfestijn: 3-5.