VIDEO | Samenvatting: PSV lijdt pijnlijk verlies tegen AZ

1
VIDEO | Samenvatting: PSV lijdt pijnlijk verlies tegen AZ

PSV heeft woensdagavond met 1-3 verloren van AZ. De ploeg uit Eindhoven weet daardoor voor de tweede keer in 2021 niet te winnen.

De Eindhovenaren begonnen sterk aan de wedstrijd, maar kwam niet tot scoren. Daarna trok AZ wat meer richting de helft van PSV. Myron Boadu werd een na een kleinhalf uur te hebben gespeeld weggestuurd naar Yvon Mvogo waarna de spits bij zijn benen werd gepakt doordat de doelman te laat in kwam glijden. De bal ging op de stip en Teun Koopmeiners profiteerde. Hij zou uiteindelijk niet veel later ook voor de 0-2 zorgen.

In de tweede helft kwam het team van Schmidt terug. Philipp Max mocht een vrije trap vlak buiten het zestienmetergebied nemen. De Duitser krulde de bal over de muur heen en daar had doelman Marco Bizot geen antwoord op. PSV bleef maar gaan, maar een gelijkmaker bleef uit. Waar de Eindhovenaren juist steeds op de helft van de Noord-Hollanders verkeerden, was het plotseling Calvin Stengs die in de slotminuten voor de beslissing zorgde.

Met deze nederlaag zakt PSV voorlopig naar de derde plaats en kan Feyenoord woensdagavond over de Eindhovenaren heen walsen als zij met PEC Zwolle weten af te rekenen.

Scoreverloop: 31. Koopmeiners (P) 0-1, 39. Koopmeiners 0-2, 59. Max 1-2, 90. Stengs 1-3

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Jan 2021 om 22:10
    En er wordt niet gepraat over de 2e, na de blunder die een strafschop opleverde voor AZ, blunder bij de 2-0. En hoe slecht was Zahavi?? Thomas, niet gezien. Maar ja het zijn dd keuzes van Schmidt.
zondag 31 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›