Jansen over alternatief: ''Die vinden ze ook erg interessant''

0
Jansen over alternatief: ''Die vinden ze ook erg interessant''

AZ-trainer Pascal Jansen zag dat PSV het moeilijk had met het spel van Ajax. Hij ziet daarmee zelf ook kansen om de Eindhovenaren pijn te doen. 

''Ik ben het eens met Erik ten Hag als hij het gevoel had dat het niet klopte. PSV kwam extreem goed uit de startblokken. Ajax had de variant die ze over het algemeen ook wel de 'Bayern München-variant' noemen", zegt de oefenmeester in gesprek met ESPN. ''De spits zakt terug op de vierde middenvelder van PSV. Dat is een mogelijkheid om ze te bespelen, maar er zijn er meer."

Jansen wil ondanks dat hun eigen spel gaan spelen. ''Eerste instantie uit van eigen kracht. Dus we hebben drie aanvallers voorop. Weliswaar drie middenvelders waar mogelijk een back komt ondersteunen. Het zal moeten blijken of we dan de druk van PSV krijgen die we wenselijk vinden, is dat niet het geval, dan hebben we alternatief.''

''Ik heb ergens gelezen dat de media de 'Vitesse-variant' interessant vinden, dat is wel een systeem dat je misschien wat extra beschermd. Dat zijn drie man achterin en de vleugelverdedigers betrekken we meer in het pressiespel op PSV'', besluit Jansen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 31 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›