Brands lovend over AZ-trainer: ''Dat is geen gemakkelijke klus''

0
Brands lovend over AZ-trainer: ''Dat is geen gemakkelijke klus''

Pascal Jansen kon geen langdurig bestaan als profvoetballer aangaan door veel blessures, maar is al sinds zijn 25e in de voetbalwereld aan het werk in uiteenlopende functies. De trainer van AZ werkte als assistent bij de Verenigde Arabische Emiraten, Vitesse en Sparta voordat hij naar PSV vertrok. Marcel Brands blikt terug op de aanstelling van Jansen.

"We zochten iemand die je kon vereenzelvigen met opleiden en die ook een jeugdteam onder zijn hoede kon nemen", blikt Brands terug in gesprek met Voetbal International. "Dat vroeg een breed cv en Pascal voldeed daaraan. In die periode gingen we bij PSV meer inzetten op doorstroming vanuit de opleiding naar het eerste elftal. Daar werd extra geld voor vrijgemaakt en hebben we veel energie ingestoken."

Uiteindelijk werd Jansen aangesteld. "We vonden Pascal zeer geschikt als coach van A1 en Jong PSV, omdat hij niet alleen bezig was met het winnen van de volgende wedstrijd. Hij gaf talenten de tijd zich te ontwikkelen. Precies zoals we het voor ogen hadden met de beloften."

"Vergis je niet, dat is geen gemakkelijke klus. Je speelt betaald voetbal, waar veel mensen naar de resultaten kijken. Dat lukte Pascal vanaf dag één", besluit een lovende Brands.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 31 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›