''AZ heeft behoorlijk in de buidel getast om hen te halen''

1
''AZ heeft behoorlijk in de buidel getast om hen te halen''

Albert Gudmundsson en Zakaria Aboukhlal braken allebei door bij PSV 1, maar kozen toch eieren voor hun geld en zijn inmiddels speler van AZ. Beide spelers zijn nog niet onbetwiste basisspelers bij AZ dit seizoen, al was Gudmundsson wel belangrijk onder Arne Slot.

Jansen is onder de indruk van de aanvallers. "Ze hebben beiden PSV 1 gehaald, maar hebben om verschillende redenen andere keuzes gemaakt. Ze hebben allebei heel veel kwaliteit", zegt Jansen in gesprek met De Telegraaf. "Als ze dan uiteindelijk op het pad van AZ kunnen komen, dan moet je de kans met beide handen aangrijpen", besluit de oefenmeester.

Dennis Haar snapt niet waarom Gudmundsson naar de beloften is gezet door Jansen. "Ik weet niet precies wat daar is gebeurd, daar wil ik mij niet in mengen. Maar jammer is het wel: Appie is een unieke jongen die echt heel goed kan voetballen", zegt Haar. "Hij ziet oplossingen die anderen niet ziet, heeft echt een geweldig inzicht. Hij was bij mij in Jong PSV heel beslissend. Als hij meedeed, scoorde hij bijna altijd. Maar ja, ergens laat hij het ook liggen, anders zou hij wel vaker worden opgesteld."

"Men had best vertrouwen in die twee gasten. Volgens mij heeft AZ zelfs behoorlijk in de buidel getast om hen te halen. Maar voor beiden gold dat ze de overstap naar een eerste elftal wilden maken. De ene speler heeft meer geduld dan de ander, zeg maar", aldus Haar. "Als zij uiteindelijk zelf vinden dat ze moeten spelen en het gebeurt niet, dan voelen zij zich het slachtoffer van hun trainer. Want die stelt ze niet op. Dat is het lastigste proces om te doorbreken", aldus Haar.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Jan 2021 om 17:08
    Ze hebben misschien wat minuten gemaakt bij PSV 1 maar om nu te zeggen dat ze doorbraken bij PSV 1 vind ik wat ver gaan. Maar goed, dat spelers weg gaan is niets nieuws en dat moeten ze ook zeker doen als ze vinden dat dat het beste is voor ze. Aan de andere kant pik om dezelfde reden PSV spelers op als Malen, Madueke en Fein in Engeland en Duitsland. Prima toch?
zondag 31 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›