'Trainingsbeest' Zahavi maakt indruk: ''Doet me denken aan Lampard''

0
'Trainingsbeest' Zahavi maakt indruk: ''Doet me denken aan Lampard''

Eran Zahavi was zondag belangrijk voor PSV in de topper tegen Ajax. De Israëlische spits speelde de afgelopen maanden teleurstellend, maar bewees in de ArenA zijn waarde als goalgetter.

Boudewijn Zenden ging met Zahavi aan de slag. De Israëliër had volgens de spitsentrainer van PSV, naast dat hij moest wennen, ook pech met een blessure en het coronavirus. Toch bleef Zahavi altijd zijn best doen. "Want als je ziet hoe hij traint. Hij weet wat hij wil", zegt Zenden bij Langs de Lijn op NPO Radio 1. "Hij is ook altijd extra aan het afwerken na de training. Zahavi is echt een trainingsbeest."

"Hij doet mij denken aan Frank Lampard", vervolgt Zenden, die zelf met Lampard bij Chelsea speelde. "Die bleef na de training ook altijd nog met een zak met twintig ballen achter op het veld, dan ging hij op het doel schieten. Dan is het geen verrassing dat het in de wedstrijd eruit komt. Als je investeert, betaalt het zichzelf terug."

Zahavi had zijn goals tegen Ajax te danken aan Donyell Malen, die bij beide treffers de assist verzorgde. "Dat sprong er echt uit", aldus Zenden. "Ze weten elkaar goed te vinden. Dat is ook winst die we behaald hebben. Beiden zijn gewend om alléén in de spits te spelen in plaats van met z'n tweeën. Dat moesten ze even met elkaar afstemmen. De goals komen dus zeker niet als een verrassing."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 31 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›