Nilis was het niet eens met beslissingen trainer: ''Wegwezen jij!''

Luc Nilis vertrok bij PSV na onenigheid met trainer Eric Gerets. De oud-speler van de Eindhovenaren had een groot eergevoel, maar dat botste met de keuzes van Gerets.

Nilis zal op de bank en werd pas in de tweede helft ingebracht. ''In de Europese kwalificatiewedstrijden tegen FC Zimbru speelden we in Moldavië 0-0 gelijk. Thuis wilde Gerets me na 72 minuten laten opwarmen. Ik zei: ’Je brengt me nu in of je pakt maar iemand anders'', zegt de Belg in gesprek met de Telegraaf.

Uiteindelijk werd Nilis ingebracht en liet hij zien wat hij waard was. ''Ik viel in en vijf minuten later trapte ik een vrije trap in de winkelhaak. Daarna gaf ik de corner waaruit André Ooijer scoorde'', sluit de voormalig-voetballer af. ''Kicken. Gerets kwam bij mij, maar ik zei: ’Wegwezen jij’. Finaal vertrok ik ook bij PSV, nadat Gerets me als stand-in bleef gebruiken.”