Van de Kerkhof schrikt van 'onwaardig' PSV: ''Heb darts gekeken''

3
Van de Kerkhof schrikt van 'onwaardig' PSV: ''Heb darts gekeken''

PSV won zondagavond met 1-0 van Sparta Rotterdam, maar het ging uiterst moeizaam voor de thuisploeg. Trainer Roger Schmidt wijzigde zijn elftal op veel posities en dat was terug te zien in het spel.

"Ik heb op een gegeven moment darts gekeken, dat was leuker", zegt Willy van de Kerkhof tegenover Omroep Brabant. Hij snapt de keuze van Schmidt niet om een B-ploeg in het veld te sturen. "Je moet met de beste opstelling spelen, vind ik. Dat doet Ajax ook altijd."

"Een paar jaar geleden haalde Mark van Bommel tijdens een bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk ook zo'n truc uit. Toen gingen we helemaal het schip in, nu bijna", zucht Van de Kerkhof. "Ik vind dat spelers gemakkelijk drie wedstrijden in een week kunnen voetballen. Daar moeten we niet moeilijk over doen. Acht spelers wisselen, is niet des PSV's. Dit soort opstellingen kun je niet maken naar je supporters toe."

Ook broer René schrok van PSV tegen Sparta. "Ik vond de eerste helft niet om aan te zien. Het was zo schandalig slecht! Schmidt kan wel zeggen dat we drie punten hebben veroverd... Daar moet je achteraf ook blij mee zijn, maar het was een beetje PSV-onwaardig."

"Zoals de ploeg het eerste uur speelde, dat mag niet gebeuren. Als je drie spelers wisselt, zeg ik: akkoord. Maar niet bijna een heel elftal. Als Sparta in de laatste minuut de gelijkmaker had gescoord, was dat puntje gewoon verdiend geweest", aldus Van de Kerkhof.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 30 Nov 2020 om 18:44
  Zo slecht was het niet, alleen de voorhoede was niet goed genoeg. Maar ja, dat is ook niet zo gek als je nog nooit met elkaar gespeeld hebt. Mauro en Ledezma zijn ook middenvelders en Zahavi is speelt al wedstrijden niet lekker. Dan kun je wel 71% balbezit hebben maar kun je geen doelpunt maken. Volgende keer maar eerst het verschil maken, dan wisselen.
 • 30 Nov 2020 om 16:25
  • Quote van 30 Nov 2020 om 15:22
   En die noemen zich PSV-supporters. Praten niet over de laffe manier van spelen van Sparta. Ga lekker darts kijken en hou voortaan je mond over PSV.
  Hou op man, laffe manier van Sparta. Das toch hun goed recht met zo’n verschil in klasse en budget. Krijg t bijna niet uit mijn strot, maar tegen 020 spelen al die ploegen ook zo en die spelen ze wel kapot. Het was zonder tempo, ideeen, overtuiging, het was helemaal niets!
 • 30 Nov 2020 om 15:22
  En die noemen zich PSV-supporters. Praten niet over de laffe manier van spelen van Sparta. Ga lekker darts kijken en hou voortaan je mond over PSV.
zondag 31 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›