Schmidt verklaart: ''Vanuit mijn perspectief perfecte voetbalavond''

2
Schmidt verklaart: ''Vanuit mijn perspectief perfecte voetbalavond''

Met in het achterhoofd het drukke programma van PSV én het belangrijke Europa League-treffen van aanstaande donderdag tegen Granada CF, was het prima te begrijpen dat Roger Schmidt tegen Sparta liefst acht wissels in zijn opstelling doorvoerde. 

Dat stelt Schmidt zelf in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik heb veel respect voor de spelers die er vandaag stonden voor PSV en de zege naar huis brachten. Niet makkelijk, omdat een aantal van onze spelers vier of vijf weken nauwelijks heeft gespeeld. We moeten momenteel de sportieve belasting verdelen." 

Onder meer Philipp Max, Olivier Boscagli, Denzel Dumfries en Ibrahim Sangaré kregen rust. "Veel spelers komen uit een moeilijke tijd met veel wedstrijden voor hun nationale ploegen en sommigen hebben ook met het coronavirus te maken gehad. Vandaag hebben we niet de schoonheidsprijs gewonnen, maar we hebben wel gewonnen."

"Vanuit mijn oogpunt was dit de perfecte voetbalavond. We hadden geduld nodig en verdedigden goed", aldus Schmidt. "Sparta is een goede ploeg en dit was een lastige partij. We begonnen heel goed, maar later werd het lastig om kansen te creëren. Dat het zo gegaan is? Ik moet mijn spelers in de gaten houden. Donyell Malen kan nog niet zoveel wedstrijden achter elkaar spelen bijvoorbeeld."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 30 Nov 2020 om 12:58
    Met wel zeggen dat we wel dominanter zijn dan voorgaande jaren
  • 30 Nov 2020 om 09:56
    Als je dit een perfecte voetbalavond vind, heb je echt schijt aan je supporters. Ik kan mijn seizoenskaart wel annuleren zolang deze man trainer is. Poeh!
zaterdag 23 januari 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›