''Het is voor PSV vooral zaak om Bauthéac in de gaten te houden''

1
''Het is voor PSV vooral zaak om Bauthéac in de gaten te houden''

PSV speelt donderdagavond in de groepsfase van de Europa League tegen Omonia Nicosia. Op Cyprus wacht voor de Eindhovenaren een relatief onbekende tegenstander.

Met Omonia Nicosia treft PSV de tweede club van Cyprus. "Een ploeg die voornamelijk teert op dertigers en countervoetbal", zocht Chris Ottens namens het Eindhovens Dagblad uit. Omonia werd twintig keer kampioen van Cyprus en moet alleen APOEL met 28 titels voor zich dulden.

Het elftal van Omonia is een mix van Cyprioten, Zuid- en Oost-Europeanen, Afrikanen, Brazilianen en nog een spits uit Costa Rica. "Omonia begeeft zich op meerdere markten, de selectie telt vijftien nationaliteiten, en mikt vooral op ervaring", aldus Ottens, die zag dat Omonia in het eerste Europa League-duel met PAOK Saloniki met een gemiddelde leeftijd van 30,5 jaar aantrad.

"Dé man om in de gaten te houden bij Omonia Nicosia? Barcelona-jeugdproduct Jordi Goméz (35) is aanvoerder en de regisseur op het middenveld, verder was de Braziliaanse linksbuiten Thiago Santos (33) - met twee treffers op schot in de Champions League-kwalificatieduels. Toch is het voor PSV vooral zaak Eric Bauthéac (33) in de gaten te houden", waarschuwt Ottens.

De Franse aanvallende middenvelder scoorde al tegen PAOK Saloniki en is met vijf goals clubtopscorer van Omonia, dat weinig goals tegen krijgt. "Het is voor PSV dus opletten voor de omschakeling", besluit Ottens.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 28 Oct 2020 om 18:08
    Lijkt mij dat de selectie van PSV gewoon naar Eindhoven terug moet vliegen als Teze en Zahavi niet het eiland op mogen. 0-3 voor PSV. Zo moet de UEFA dat afstraffen.