''Op dat vlak had Sangaré het meest van iedereen bij PSV''

0
''Op dat vlak had Sangaré het meest van iedereen bij PSV''

Er was na de wedstrijd van PSV bij Vitesse veel kritiek op het optreden van Ibrahim Sangaré. De Ivoriaanse middenvelder speelde in het Gelredome niet zijn sterkste wedstrijd, maar Maarten Wijffels wil wel een kanttekening plaatsen.

"In die topper verspeelde Sangaré gevoelsmatig erg veel ballen", schrijft de journalist in het Algemeen Dagblad. "Zijn passes lijken sowieso vooral terug en zelden vooruit te gaan. Alleen: dat blijkt niet uit cijfers van databedrijf Opta."

"Sangaré gaf in totaal bij PSV slechts negen van zijn 190 passes naar achteren. En een derde deel ging tot nu toe naar voren, met een passnauwkeurigheid van 65 procent. Dat laatste is geen topscore, maar het is ook niet slecht voor passes met meer risico", aldus Wijffels, die wel aangeeft dat de data niets zegt over de ballen niet Sangaré niet gaf.

Daarnaast is het de vraag met welke opdracht trainer Roger Schmidt de Ivoriaan naast Pablo Rosario het veld in stuurt. "Zij moeten het team letterlijk vooruit duwen als de aanvallers van PSV hoog druk zetten. En er bovenop zitten om counters tegen te gaan. Op dat vlak had Sangaré tegen Vitesse elf gewonnen duels en vijf intercepties, het meest van iedereen bij PSV."

Wijffels vergelijkt Sangaré met Wilfred Ndidi, die in het verleden bij Racing Genk speelde. "Op videoplatform InStat zie je een centrale middenvelder die als twee druppels water lijkt op Sangaré in duels met Anderlecht en Standard Luik. Ndidi speelt inmiddels bij Leicester City, dat de international voor 17 miljoen euro wegkocht bij Genk. Zijn marktwaarde is nu bijna 50 miljoen. Ndidi is 23. Sangaré wordt dat volgend jaar."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!