Gerbrands vindt het nog verantwoord dat PSV doorgaat met voetballen

0
Gerbrands vindt het nog verantwoord dat PSV doorgaat met voetballen

Het is nog altijd verantwoordelijk dat er gevoetbald wordt. Dat stelt Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, in een reactie op de vele besmettingen binnen de selectie. Onder meer Cody Gakpo, Denzel Dumfries en Eran Zahavi hebben of hadden het virus recent onder de leden. 

Gerbrands snapt de bezorgdheid, maar begrijpt ook dat er 'gewoon' gevoetbald wordt. "Onze medische staf is daarin leidend. We hebben bij PSV de beschikking over geëquipeerde dokteren en zij waken over de gezondheid van onze mensen. We hebben eerder dit jaar samen afspraken gemaakt, waarbij het kabinet op advies van het OMT de spelregels aangeeft en de KNVB namens de voetballerij een centrale rol heeft."

De persoonlijke afwegingen van bijvoorbeeld Gerbrands zelf mogen de voorschriften volgens hem niet doorkruisen. "Zelf word ik ook drie keer per week getest. Onze beroepsgroep is samen met de zorg misschien wel de sector die het beste in de gaten gehouden wordt. Voor de uitslag van zo'n test ben ik niet bevreesd of angstig. Iedereen bij de club doet er namelijk alles aan om een besmetting te vermijden, is mijn indruk. Ik ook", aldus de directeur tegenover het Eindhovens Dagblad.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!