Nijhuis: ''Zijn emoties waren zo hoog dat er niet mee te praten viel''

2
Nijhuis: ''Zijn emoties waren zo hoog dat er niet mee te praten viel''

Bas Nijhuis kreeg vandaag veel kritiek te verduren dankzij zijn discutabele beslissingen bij Vitesse tegen PSV. De scheidsrechter heeft zijn visie en daar staat hij achter. 

"Dit zijn duels. Dit vind ik geen strafschop. Dit zijn zulke cruciale momenten in een wedstrijd. Ik vind dat er daarin een goed contact moet zijn tussen de VAR en de scheidsrechter", vertelt hij in gesprek met FOX Sports. "Wij hebben daarin goed besproken wat we gezien hebben. Uiteindelijk konden we daardoor de juiste beslissing nemen."

Volgens de scheidsrechter gaf hij een prima uitleg aan Schmidt. "Ik heb hem uitleg gegeven, zelfs in het Duits. Maar zijn emoties waren zo hoog dat er niet mee te praten viel", zo gaf hij aan. "Ik snap het heel erg goed. Zeker op zo'n beslissend moment. Maar dit is het protocol waarmee wij werken en ik ben achteraf blij dat ik ben gaan kijken. Dit zijn beslissende momenten, ook voor het einde van het seizoen."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 26 Oct 2020 om 18:42
    Oh oh oh wat is Basje toch een loser dat hij zelfs na alle commotie en terechte kritiek op zijn beslissing nog steeds zo’n kulverhaal ophangt. Gewoon een fout gemaakt en dat moet je toegeven. Het ligt bij Basje altijd aan een ander. Wat een druif en arrogante kwal. En die Makkelie ook.
  • 26 Oct 2020 om 13:31
    Lul toch niet joh! Klote ajaxcied! Als het ten hag was dan lul je anders. Mongool
zondag 6 december 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›