'UEFA neemt noodgedwongen besluit; ook gevolgen voor PSV'

1
'UEFA neemt noodgedwongen besluit; ook gevolgen voor PSV'

Ajax, AZ, Feyenoord en PSV krijgen dit jaar minder geld in de Europese hoofdtoernooien. De komende vijf jaar gaat de UEFA het prijzengeld voor de Champions League en de Europa League verlagen, zo brengt The Times naar buiten.

"Het prijzengeld in de Europese topcompetities wordt de komende vijf jaar minder door de financiële verliezen", valt te lezen in de Engelse krant. Door het uitbreken van de coronacrisis heeft de UEFA in tegenstelling tot andere jaren 563 miljoen euro minder ontvangen aan televisie- en sponsorinkomsten.

Door de crisis werden beide competities in maart stilgelegd en in augustus hervat op neutraal terrein. Bij de wedstrijden waren geen supporters welkom. Daarnaast werden er enkele wedstrijden gespeeld, en dus geen returns. 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Oct 2020 om 17:58
    Misschien eerst die CL maar eens afromen dan want dat verschil in inkomsten met de EL is schandalig groot en zorgt alleen maar voor nog schevere verhoudingen in het voetbal. Als dat zo doorgaat is er geen hond meer geïnteresseerd naar die 10 clubs in Europa die zó rijk zijn dat ze alles onderling verdelen en winnen.
zondag 6 december 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›