Ihattaren: ''Als je veel voor mij doet, laat ik je niet in de steek''

2
Ihattaren: ''Als je veel voor mij doet, laat ik je niet in de steek''

Mohamed Ihattaren was gisteren te gast in het programma 'Tiki Taki Touzani'. In het programma legde hij onder meer zijn keuze voor het Nederlands elftal uit.

Bondscoach Ronald Koeman, die inmiddels vertrokken is naar FC Barcelona, speelde hierin een belangrijke rol. ''Hij kwam al toen ik speelde bij Onder 19. Ik kwam toen niet eens in aanmerking voor het eerste elftal. Hij gaf aan dat hij met me wilde praten en ik had een heel goed gesprek met hem. Het was een fijn gesprek, ik merkte veel vertrouwen. Dat nam ik zeker ook mee in mijn beslissing."

"De Marokkaanse bond kwam ook, maar pas wat later", vervolgt Ihattaren. "Uiteindelijk heb ik mijn jeugd hier doorlopen en hier alles meegemaakt. Als er één ding is waar ik vaak aan denk, dan is dat dat je dankbaar moet blijven. Als jij veel voor mij doet, dan zal ik jou niet in de steek laten. Het moet van beide kanten komen."

De middenvelder van PSV wordt nog vaak aangesproken op zijn keuze: ''Laatst zei iemand: 'Waarom heb je niet voor Marokko gekozen?' Ik zei dat het keuzes zijn en dat iedereen er anders over denkt. Hij werd helemaal gek en zei: 'Je laat ons in de steek, je bent geen Marokkaan. Toen zei ik: 'Oké, als dat is wat jij vindt'.'' Hij zei dat hij hier leeft en in de zomer naar Marokko gaat. Toen zei ik: 'Waarom ga je nu niet naar Marokko dan? Je hebt hier een uitkering, hè. Hier denken ze nog aan je. Dat heb je in Marokko niet'", aldus Ihattaren.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 17 Oct 2020 om 14:37
    Iedereen met een dubbel paspoort moet gaan kiezen. Er in of eruit! Van 2 walletjes eten gaat echt niet meer in deze tijd.
  • 17 Oct 2020 om 12:51
    De spijker op zijn kop. Zogenaamd allemaal trotse Marokkanen maar blijven bijna allemaal in Nederland voor de uitkering.
zondag 25 oktober 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›