Thomas koos voor PSV: ''Natuurlijk, ik kon voor het grote geld gaan''

0
Thomas koos voor PSV: ''Natuurlijk, ik kon voor het grote geld gaan''

PSV gaat zondagmiddag op bezoek bij PEC Zwolle. Voor Ryan Thomas is het een speciaal duel. De Nieuw-Zeelander speelde tussen 2013 en 2018 bij de Zwollenaren.

"Ik zeg weleens gekscherend: ik kwam als een klein jochie binnen en vertrok als een grote jongen. Dat is misschien wat overdreven, al zit daar wel een kern van waarheid in", zegt Thomas in gesprek met De Stentor. "Vaak hoor je dat de voetbalwereld een asociale wereld is. Dat beeld herken ik absoluut niet. De band met Zwolle zal dan ook altijd bestaan. Elke keer als ik hier ben, voelt het als thuiskomen."

Toch besloot Thomas in 2018 naar PSV te verkassen, terwijl hij ook naar Rusland of China kon. "Natuurlijk, ik kon voor het grote geld gaan. Maar dat kan altijd nog. Ik wilde mezelf liever als speler nog meer ontwikkelen. En bij PSV kon dat. Ook omdat Mark van Bommel, toen nog trainer, erg gecharmeerd van me was."

Bij PSV raakte de 25-jarige middenvelder echter zwaar geblesseerd. Nu is Thomas weer fit en lonken er mogelijk speelminuten tegen zijn oude club, die hij echter nog altijd dankbaar is. "Daarom zal ik zondag ook niet uitbundig juichen, mocht ik de winnende treffer scoren."

"Ik ga wel juichen, maar dan ingetogen", vervolgt hij. "En dat mag ook, vind ik. Zeker na alles wat ik heb meegemaakt. Ik denk dan ook niet dat de fans van PEC, die mij altijd hebben gesteund, mij dat kwalijk zullen nemen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 3 October 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›