''Hij moet veel mannen voorbij om aan speeltijd te komen''

1
''Hij moet veel mannen voorbij om aan speeltijd te komen''

De selectie van PSV kreeg vlak voor het verstrijken nog een kwaliteitsimpuls met het aantrekken van Marco van Ginkel, Adrian Fein en Mario Götze. Trainer Roger Schmidt moet nu gaan sleutelen aan zijn ideale basisploeg.

Clubwatcher Rik Elfrink ziet de achterhoede met doelman Yvon Mvogo en verdedigers Met Denzel Dumfries (rechtsback), Jordan Teze (centraal rechts), Olivier Boscagli (centraal links) en Philipp Max (linksback) al wel staan. Op het middenveld en voorin heeft Schmidt echter veel meer opties die in aanmerking komen voor een basisplaats.

Voor de posities als verdedigende middenvelder kan Schmidt kiezen voor nieuweling Ibrahim Sangaré, wat mogelijk ten koste gaat van Mauro Júnior of Ryan Thomas. "Ook Fein is voor het verdedigende deel van de middenlinie een optie, net als Pablo Rosario", schrijft Elfrink in het Eindhovens Dagblad.

"Hoe verder naar voren, hoe meer keuzes PSV heeft", vervolgt de journalist. "Met Cody Gakpo lijkt de eerste optie voor de linkerkant vast te staan, maar Schmidt heeft meer mogelijkheden. Mauro en Thomas kunnen ook op de offensievere plekken spelen, maar ontmoeten met bijvoorbeeld Götze, Mohamed Ihattaren en Noni Madueke nu nogal wat concurrenten."

Voor de twee spitsposities lijken op dit moment Eran Zahavi en Donyell Malen de eerste keuzes. "Götze en natuurlijk Gakpo en Madueke zijn alternatieven voor de punt van de aanval. De jonge Joël Piroe moet veel mannen voorbij om aan speeltijd te komen", aldus Elfrink.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 16 Oct 2020 om 10:42
    Laten we wel vaststellen dat Thomas, Rosario en Mauro gewoon te licht zijn voor dit PSV en ook minder dan de nieuwelingen. Hopelijk blijven die dus voortaan op de bank
zondag 25 oktober 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›