'Topclubs jaloers op Ajax': ''Zij zijn duurder dan PSV-spelers''

0
'Topclubs jaloers op Ajax': ''Zij zijn duurder dan PSV-spelers''

Ajax heeft de afgelopen jaren veel meer geld verdiend aan spelers dan andere Eredivisieclubs. Op een aantal miskopen na hebben de Amsterdammers veel winst gemaakt op meerdere spelers.

"Dat is momenteel wel het geval en zorgt voor irritatie en jaloezie bij de andere topclubs in Nederland", vertelt zaakwaarnemer Michel Jansen (Noa Lang en Maarten Stekelenburg) in Voetbal International. "Maar dit is nou eenmaal hoe de markt zich beweegt. Als een speler het op Champions League-niveau heeft laten zien, stijgt zijn waarde. Of als hij bijvoorbeeld international is van zijn land. Dit heeft PSV jaren geleden, in de periode dat het jaarlijks kampioen werd en in de Champions League presteerde, ook meegemaakt."

Ook de zaakwaarnemer van Donny van de Beek en Carel Eiting, Guido Albers, reageert: "Ajax-spelers zijn duurder dan PSV-, AZ- of Feyenoord-spelers. Over de hele linie genomen. Incidenteel kan een speler bij die clubs een soortgelijk bedrag opleveren, zoals Steven Bergwijn. Hirving Lozano, Wout Weghorst of Vincent Janssen. Maar structureel is het verschil gewoon aanwezig."

Hakim Ziyech's zaakwaarnemer, Mustapha Nakhli, is het er niet helemaal mee eens. "Voor hoeveel ging Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur? Dertig miljoen euro. Volgens mij een heel mooi bedrag. Het gaat om de kwaliteit en ontwikkeling van de speler. Ajax had de voorbije jaren gewoon met een heel goede lichting te maken en dat uit zich ook logischerwijs in de transfersommen. Ik ga dus niet mee in deze opvatting."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 6 december 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›