Doreleijers: ''PSV kan ook flink salaris voor Zahavi betalen''

1
Doreleijers: ''PSV kan ook flink salaris voor Zahavi betalen''

Europarlementariër Toine Manders pleit voor opleidingsvergoeding in het vrouwenvoetbal. Bij het mannenvoetbal krijgen clubs, die een spelers opgeleid hebben, een vergoeding als die verkocht wordt. 

In het vrouwenvoetbal is dit nog altijd niet aan de orde. Toine Manders, die namens het  CDA in het Europees Parlement zit, gaat zich daar hard voor maken. Een belangrijke stap volgen Sandra Doreleijers, manager vrouwenvoetbal bij PSV.

"In de professionalisering van het vrouwenvoetbal is dit een belangrijk onderdeel", vertelt ze tegenover het Eindhovens Dagblad. "Een internationale opleidingsvergoeding is iets dat we sowieso moeten krijgen, wat mij betreft meteen al. Omdat er nog niet vaak een transfersom wordt betaald, willen speelsters geen langdurige contracten afsluiten, al gaan we daar wel meer naartoe.

Doreleijers vervolgt: "Neem Aniek Nouwen (uit Deurne, red.), we hebben veel in haar geïnvesteerd en met haar verlenging van maar één seizoen is de kans heel groot dat zij straks zonder vergoeding daarvoor naar het buitenland vertrekt. PSV kan ook een flink salaris voor een Israëlische spits (Eran Zahavi, red.) betalen. Dan kan je ook best een kleine opleidingsvergoeding voor vrouwen betalen."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 29 Sep 2020 om 14:11
    Hahaha, wat een onzin schat. Die Zahavi verdient zich hopelijk terug met prestaties zoals Europees voetbal, merchandise etc. Een meisje opleiden is geld weggooien, pure schenking voor een goed doel. Die meiden brengen niets op qua uitzendrechten, merchandise etc. Prima dat PSV er geld in stopt, maar elke vergelijking met mannen qua investeren in complete onzin.
zondag 1 november 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›