''Schmidt houdt geen rekening met allerlei potentiële gevoeligheden''

1
''Schmidt houdt geen rekening met allerlei potentiële gevoeligheden''

PSV won zondagmiddag de eerste competitiewedstrijd van FC Groningen. Aan de opstelling van de Eindhovenaren was duidelijk te zien dat trainer Roger Schmidt geen rekening houdt met clubbelangen en kiest hij voor zijn beste elf spelers.

Zo stond Sam Lammers, die begeerd wordt door Atalanta Bergamo, gewoon aan de aftrap. "Een prijskaartje van meerdere miljoenen? Laat het maar zien", schrijft clubwatcher Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. "Al jarenlang beschouwd als supertalent en bejubeld in de jeugdopleiding? Laat het maar zien. Clubman en meervoudig kampioen? Laat het maar zien. In gesprek met een andere club over een spetterende transfer? Laat het maar zien."

Volgens Elfrink maakt Schmidt het niet ingewikkeld voor zichzelf. "Wie niet goed genoeg is, komt niet in de basis. Wie het heeft verdiend, staat aan de aftrap. De Duitse oefenmeester stelt bij PSV de in zijn ogen sterkste elf spelers op, zonder rekening te houden met allerlei potentiële gevoeligheden", aldus de journalist.

"Niet dat hij maling heeft aan alles, maar het is duidelijk dat de coach niet snel geïmponeerd is door transferprijzen waarvoor spelers voorheen zijn gehaald", vervolgt hij. "Ook van stevige reputaties, beloften voor de toekomst en nog geldige biedingen op de transfermarkt schiet hij niet in de stress."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 Sep 2020 om 13:28
    Goed te zien dat hij zich niet veel aantrekt van alles om het team heen. Gewoon de beste 11 opstellen. Dat hij dat ook maar gaat doen in de beker en niet van die onzin als bij Cocu en van Bommel om er vervolgens uit te vliegen door een ploeg uit de KKD. Gaat al jaren zo...
zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›