Lof voor PSV-middenvelder: ''Dé uitblinker van de voorbereiding''

PSV probeert met een andere speelwijze de strijd aan te gaan met Ajax. Onder de nieuwe trainer Roger Schmidt zijn de Eindhovenaren een andere weg ingeslagen.

Marco Timmer is benieuwd hoe snel PSV de nieuwe speelwijze onder de knie heeft. De journalist van Voetbal International ziet dat de defensie, op Denzel Dumfries na, compleet gerenoveerd is. "Vóór de laatste linie staan de twee controleurs, van wie Pablo Rosario een zekerheidje is", schrijft Timmer.

"Hij was dé uitblinker van de voorbereiding", vervolgt de clubwatcher. "Vorig seizoen was hij geen schim meer van de speler die eerder onder Mark van Bommel het Nederlands elftal haalde. Maar Rosario speelt als bevrijd, en is zowel defensief als aanvallend – met zijn dribbels en passing – belangrijk. Voor de positie naast hem lijkt het erop dat Schmidt nog een versterking wil."

Voorin heeft Schmidt veel keus. "De sterke Cody Gakpo (links), de van een zware knieblessure herstelde goalgetter Donyell Mallen (centraal) en de creatieve Mo Ihattaren (rechts) lijken een basisplaats te hebben veroverd. Sam Lammers is als aanspeelpunt complementair aan Malen en zal vermoedelijk diens kompaan in de spits worden", aldus Timmer.

"Maar met toptalent Noni Madueke en de miljoenenaankopen Maxi Romero en Bruma ook nog in de selectie kan Schmidt variëren. Met opwindende spelers voorin die het verschil kunnen maken, een dynamisch en fysiek sterk controlerend blok en een vernieuwde defensie moet PSV niet alleen het spel van Schmidt kunnen spelen, maar ook een stuk beter kunnen presteren dan in het mislukte vorige seizoen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand