VIDEO | Samenvatting: Lammers scoort fraaie goals in oefenduel

PSV heeft zondag in een oefenpot met KFC Uerdingen 05 wederom weten te winnen. De Eindhovenaren zetten de Duitse derdeklasser met een 2-0 zege vrij eenvoudig aan de kant.

Al na elf minuten spelen opende PSV de score tegen KFC Uerdingen. Cody Gakpo schoot raak vanaf de rand van de zestien en zette zijn team daarmee op een 1-0 voorsprong. In het restant van de eerste helft had PSV overduidelijk het overwicht, maar wisten de Eindhovenaren niet meer te scoren.

Na rust stuurde PSV elf andere namen op het veld. Érick Gutiérrez was één van de elf nieuwelingen, maar moest het veld na twintig minuten spelen met een blessure verlaten. Hij werd vervangen door Chris Gloster, die zijn officieuze debuut in het eerste elftal van PSV maakte.

In het restant van de tweede helft werd PSV onder meer nog gevaarlijk via Ritsu Doan. De Japanner raakte de paal. In tegenstelling tot Doan wist Sam Lammers het net wel te vinden. De PSV-spits schoot een kwartier voor tijd fraai de 2-0 tegen de touwen.

Twee minuten voor het einde herhaalde Lammers dat kunstje. 'Samba Sam' werkte wederom op schitterende wijze af en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0.

Opstelling PSV eerste helft: Zoet; Rigo, Teze, Viergever, Mauro; Rosario, Ihattaren; Gakpo, Bruma; Romero, Madueke

Opstelling PSV tweede helft: Unnerstall; Dumfries, Baumgartl, Boscagli, Sadilek; Doan, Hendrix, Gutièrrez (65' Gloster), Ledezma; Piroe, Lammers