Gullit: ''Ik werd er altijd tussenuit gepikt bij paspoortcontrole''

4
Gullit: ''Ik werd er altijd tussenuit gepikt bij paspoortcontrole''

Ruud Gullit heeft zich nog eens uitgesproken in de strijd tegen racisme. De voormalig speler van PSV maakte het eerder meermaals mee en deelde dat in een video van de UEFA.

"Bij de paspoortcontrole op het vliegveld werd ik er altijd tussenuit gepikt. Altijd! Dan voel je je anders, ja", vertelt Gullit in het filmpje. "Racisme is een sociale kanker, die we met z'n allen moeten zien te genezen."

Gullit denkt niet dat de racistische denkbeelden gaan verdwijnen. "Er zullen altijd mensen zijn die anders denken, die kun je niet overhalen of veranderen. Maar je kunt wel met je vinger naar ze wijzen en zeggen: 'Wat jij doet, is niet goed.'"

"We moeten erover praten en het aandacht geven. En dan niet alleen donkere spelers, alsjeblieft. Dit moeten we met de hele gemeenschap doen. Laten we zien wat we dan kunnen doen", aldus de voormalig Oranje-international. 

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 6 Aug 2020 om 07:50
  Hylarisch dat uitgerekend Gullit dit noemt. In zijn PSV tijd was ik (te vaak) bij PSV. Als de spelersbus aankwam en iedereen was in PSV trainingspak, was meneer de vedette in een knalgele trui bijvoorbeeld. En dan nu roepen dat je je ‘anders’ voelt. Hahaha
 • 5 Aug 2020 om 15:07
  • Quote van 5 Aug 2020 om 14:01
   Gullit lukt maar wat, zeg dit alleen dat ze rascisme strak aangepakt moet worden. Ik ben zelf buitenlander en zie dat ze binnen de buitenlandse gemeenschap elkaar ook discrimineren!
  Ja joh, gebeurt overal tussen rassen en bevolkingsgroepen maar blijkbaar is er alleen sprake van discriminatie tussen blanken en zwarten haha. Lachwekkend inderdaad. Iedereen reageert zo overspannen. Overal zijn uitwassen. Ook van zwarten naar blanken en zwarten en bruine mensen en alle andere kleuren. Terwijl er maar 1 groep is die gediscrimineerd moet worden en dat is die van die stomme club uit Amsterdam haha
 • 5 Aug 2020 om 14:01
  Gullit lukt maar wat, zeg dit alleen dat ze rascisme strak aangepakt moet worden. Ik ben zelf buitenlander en zie dat ze binnen de buitenlandse gemeenschap elkaar ook discrimineren!
 • 5 Aug 2020 om 11:42
  Hou eens op met dat gejank man. Ik werd en word er ook altijd uitgepikt op het vliegveld terwijl ik ‘gewoon’ blank ben. Om alles meteen weer op racisme te schuiven is ronduit belachelijk. Dit helpt de discussie ook niet echt. Straks krijgen we nog problemen als het bruin brood in de winkel er steeds uitgepikt wordt. Ook racisme waarschijnlijk haha.
zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›