Baumgartl: ''Uitgesproken dat ik het roteren onbegrijpelijk vond''

0
Baumgartl: ''Uitgesproken dat ik het roteren onbegrijpelijk vond''

Timo Baumgartl begon vorig seizoen in de basiself van PSV, maar na een aantal maanden belandde de verdediger op de bank. Tijdens het trainingskamp van PSV, in het geboorteland van Baumgartl, blikt hij terug op die tijd.

"Ik ben niet het type mens dat in het verleden blijft hangen, maar maak wel de balans op om op een goede manier verder te kunnen", vertelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Vorig jaar raakte ik mijn ritme kwijt nadat er om voor mij onbegrijpelijke redenen plotseling gerouleerd moest worden. En dat terwijl we net in een hele goede serie zaten en gewoon een fijn begin achter de rug hadden. Niet alleen tegen Sporting, maar ook tegen Ajax hadden we bijvoorbeeld goed gepresteerd. Daarna kwamen er wisselingen en verslechterden de resultaten alleen maar."

Baumgartl liet ook van zich horen: "Ik heb ook naar de trainers uitgesproken dat ik het roteren onbegrijpelijk vond. We waren zo goed begonnen, ik heb het nooit gesnapt. Binnen spreek ik dit soort dingen gewoon uit, recht in iemands gezicht. Zo zit ik in elkaar. Natuurlijk moet je daarna buiten rustig blijven omdat het teambelang voorop staat. Ook als je het niet eens bent met de beslissingen blijf je met een teamsport bezig en moet je hard blijven trainen. Meer kun je dan niet doen", besluit de centrale verdediger.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›