'Sloopkugel' van PSV oogst lof: ''Ruim 2 uur lang continu actie''

0
'Sloopkugel' van PSV oogst lof: ''Ruim 2 uur lang continu actie''

Rik Elfrink is onder de indruk van de nieuwe technische staf bij PSV. De verslaggever van het Eindhovens Dagblad merkt tijdens het trainingskamp in Duitsland dat trainer Roger Schmidt al  voor een kentering heeft gezorgd. 

"De nieuwe PSV-trainer houdt er duidelijk niet van dat zijn spelers tussen alle trainingsoefeningen stilvallen en heeft samen met de assistent-coaches iets uitgedokterd", schrijft hij op de website van het ED. "Vijftien hometrainers zijn opvallende decorstukken op het voetbalveld in hotel-residence Klosterpforte, de locatie waar PSV deze week verblijft", constateert Elfrink. 

"De spelers die tijdens de eerste training in Duitsland even niet aan de beurt zijn voor een zeven tegen zeven staan niet langer langs de kant", vervolgt hij. "Ze kruipen onder leiding van fysiek trainer Yann-Benjamin Kugel direct op de fiets. Minuutje of vijf trappen en dan weer doordraaien. Niet dat de PSV'ers onder de licht bewolkte hemel bij wijze van spreken de pollen uit het gras rijden, maar toch."

"Ruim twee uur lang is er binnen en buiten de lijnen continu actie, zonder dat opzwepend geschreeuw nodig is om de zaak aan de gang te houden. Kugel (40) ziet erop toe dat de spelers een acceptabele pedaalslag halen", legt Elfrink uit. "Niet voor niks is de als een topatleet ogende prestatiecoach, voorheen jarenlang hoofd van de fysieke trainers bij de Duitse nationale ploeg, door de Twitterende achterban van PSV al omgedoopt tot ‘Sloopkugel’." 

"Nieuwe gezichten in de technische staf, nieuwe energie", stelt hij. "Het is waar de leiding van PSV op hoopte. De wijzigingen in het begeleidende kader hebben duidelijk voor frisse moed bij de Eindhovenaren gezorgd, na de opdoffers in het zo teleurstellend verlopen vorige seizoen. Keeper Jeroen Zoet heeft waarschijnlijk al zo'n 754 trainingskampen meegemaakt en was gisteren enthousiast over de noviteiten en andere accenten bij PSV", besluit Elfrink. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›