Depay: ''Was beter voor mezelf om me af te keren van het voetbal''

Memphis Depay maakte afgelopen vrijdag zijn rentree bij Olympique Lyon. Na 229 dagen van afwezigheid speelde de oud-speler van PSV mee in de bekerfinale tegen Paris Saint-Germain.

Depay, die zich in eerste instantie richtte op het EK, heeft tijdens de revalidatie het voetbal losgelaten. "Je weet hoe het is… Ik heb geen één wedstrijd gezien", blikt hij terug in gesprek met France Football. "Gedurende de hele periode dat ik geblesseerd was heb ik geen voetbal gekeken. Ik werd er emotioneel van. Het was beter voor mezelf om me ervan af te keren en me te focussen op andere dingen."

"Ik was er natuurlijk wel voor het elftal, voor de wedstrijden om berichtjes te sturen en hen te steunen", vervolgt de aanvaller. "Maar ik wilde niet naar de wedstrijden kijken omdat ik zelf niet mee kon doen. Het was zwaar. Ik heb een tijd geleden mijn andere talenten al ontdekt en dat was een manier voor mij om die verbinding te verbreken, om afstand te nemen van het voetbal. Het was een moeilijke tijd", blikt hij terug.

Ondanks zijn revalidatie was Depay nog vaak in het nieuws, mede door zijn uitgesproken verantwoordelijkheid. Hij denk dat mensen hem verkeerd begrijpen. "Continu! Iedere dag, maar dat hoort bij mijn persoonlijkheid", meent hij. "Het komt door wat ik aan mensen laat zien, mijn manier van communiceren. Ik ben zo geboren. Ik wil me goed voelen en doe wat mij gelukkig maakt."

Het is niet moeilijk om me te begrijpen als je m'n achtergrond en leven kent. Als je dat niet weet, zijn er vragen. Waarom doet hij dit? Waarom doet hij dat?", aldus Depay, die zijn gedrag niet aan zal passen. "Ik zal niet veel veranderen. Ik zal altijd de persoon zijn die ik nu ben en zal soms verkeerd worden begrepen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand