Hiddink over Beasley: ''Ik had geen idee en zei meteen sorry''

2
Hiddink over Beasley: ''Ik had geen idee en zei meteen sorry''

De racismediscussie houdt Nederland al enige tijd in haar greep. Voormalig PSV-trainer Guus Hiddink vindt dat racisme moet worden aangepakt, maar meent dat de discussie doorslaat.

Hiddink heeft zelf al lang een donkere vrouw. "Ze is Nederlandse, maar in Suriname geboren", vertelt de oud-trainer in gesprek met Helden Magazine. "Wij hebben nooit iets naars meegemaakt. Elisabeth zelf is nooit racistisch bejegend. Maar we zijn er natuurlijk wel over na gaan denken."

"Het bestaan van Zwarte Piet was voor ons bijvoorbeeld geen probleem, ook voor Elisabeth niet, maar als mensen zich daardoor gekwetst voelen, moet zo'n traditie worden aangepast", aldus Hiddink, die ook kritisch blijft. "Wat er nu gebeurt, is dat mensen in de extremen gaan zitten. Als je niet meer luistert naar wat een ander zegt, dan ben je al op de verkeerde weg."

Hiddink ging zelf ook een keer in de fout als trainer. "Totaal onbewust. Toen ik trainer was bij PSV liep ook alles door elkaar heen", vertelt Hiddink, die door DaMarcus Beasley tot de orde werd geroepen. "Als trainer sprak ik de spelers vaak aan met 'jongens'. Dan riep ik: hé jongens, kom eens. Zo zei ik een keer 'hey boy' tegen Beasley."

"Later kwam hij naar me toe: 'Trainer noem me alsjeblieft geen boy meer.' Hij legde uit wat dat vroeger in Amerika betekende, dat het een denigrerend woord was en slaven zo genoemd werden. Ik had geen idee en zei meteen sorry. Daarvan leer je ook, is toch mooi?", besluit hij.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 6 Aug 2020 om 20:17
  • Quote van 5 Aug 2020 om 22:29
   In Amerika noemen alle donkere mensen tegen elkaar: Hey Nigga
  Ja precies, zag Ali B laatst in een toast ook al gewoon het woord gebruiken, maar daar werd echt 0,0 ophef over gemaakt. Selectieve verontwaardiging is het van mensen die hun zin koste wat kost door willen drammen. Naar volk.
 • 5 Aug 2020 om 22:29
  In Amerika noemen alle donkere mensen tegen elkaar: Hey Nigga
zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›