''We kunnen niet alles, ook onze portemonnee is een keer leeg''

0
''We kunnen niet alles, ook onze portemonnee is een keer leeg''

Jaap van Baar, financieel manager van PSV, moest door het coronavirus veel maatregelen treffen wat betreft de financiën van de Eindhovenaren. De manager geeft een inkijk in de inkomsten en uitgaven van PSV.

"Met onze 250 fte, de flexibele en vrijwillige schil niet meegerekend, zijn we een middelgroot bedrijf. Van de ongeveer 350 personen in vaste dienst is ongeveer een derde speler of speelster, een derde trainende of medische staf en het overige deel is verantwoordelijk voor de organisatie en verkoop", zegt Van Baar in een podcast van Exact.com.

"Onze jaaromzet is zo’n 80 miljoen, 70 miljoen als we geen Europees voetbal spelen. 20 miljoen hiervan bestaat uit sponsorgelden, 10 miljoen is commerciële, zakelijke omzet rondom wedstrijden en we verkopen voor 15 miljoen aan tickets en seizoenkaarten. Daarnaast ontvangen we 10 miljoen uit ons tv-contract met Fox Sports, 5 miljoen uit merchandise, 5 miljoen uit concerten, vergaderingen en andere events in het stadion en nog 5 miljoen uit overige zaken."

Van Baar heeft vaak genoeg te maken met emotionele handelingen. "Ik moet zorgen dat die ene bal binnenkant paal - die op korte termijn allesbepalend kan zijn - op lange termijn niet zoveel impact heeft. Zeker als er druk op de ketel staat, en de trainer na een aantal keer verliezen een nieuwe spits wil omdat er gescoord moet worden, leidt mijn meerjarenplan wel eens tot uitdagende gesprekken. De trainer wil altijd het beste team, ik ben er om de financiële kaders en afspraken te waarborgen. We kunnen niet alles, ook onze portemonnee is een keer leeg", aldus Van Baar.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›