PSV gewaarschuwd: ''Afvragen wat ze precies fout doen''

0
PSV gewaarschuwd: ''Afvragen wat ze precies fout doen''

Atalanta Bergamo doet het momenteel ontzettend goed in de Italiaanse Serie A en in Europa. Veel spelers daarvan komen uit de Nederlandse competitie. Om die reden maakt Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad zich zorgen over de scouting van de Nederlandse topclubs.

"Dat Atalanta met spelers van Heracles, FC Groningen en Heerenveen in de kwartfinale van de Champions League staat, is bewonderenswaardig. Gosens kostte 700.000 euro, Hateboer 340.000 en Marten de Roon maar 1,3 miljoen. Misschien wel de mooiste: in 2016 haalde de club ene Dejan Kulusevski voor 165.000 euro op bij de jeugd van het Zweedse IF Brommapojkarna. Begin dit jaar lapte Juventus 25 miljoen voor de Zweedse rechterspits", schrijft de verslaggever in het artikel.

Ook de Nederlander Jerdy Schouten doet het bij Bologna naar behoren. "Potentiële toppers lopen overal, niet alleen bij Ajax, Feyenoord of PSV. Als Atalanta straks de halve finale of de finale van de Champions League haalt, blijven we hier vast klappen en diep buigen. Maar zolang Italianen hun nieuwe sterkhouders hier bijna gratis wegplukken, kunnen onze clubs zich beter afvragen wat we hier nu precies fout doen. In Bergamo weten ze het al. Scouten zonder scouts, dat lukt ze zelfs daar niet", sluit Gouka mee af.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 januari 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›