Sporteconoom pleit voor verandering: ''Minder clubs voor meer spanning''

0
Sporteconoom pleit voor verandering: ''Minder clubs voor meer spanning''

De laatste maanden wordt er onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor een BeNe-liga. Zo'n competitie zou volgens Pieter Verhoogt een verstandige keuze zijn, al zullen er volgens hem vooral sportieve verbeteringen zijn.

"Meer goede teams die het tegen elkaar opnemen betekent beter voetbal. De stadions zullen volstromen, maar dat doen ze nu al", geeft Verhoogt aan in Het Parool. "Misschien dat de uitzendrechten iets meer opleveren, maar als je echt je omzet wil verhogen, moet je in Azië en Amerika zijn."

Spannendere wedstrijden zijn daarom van groot belang. "Dat pleit er ook voor om gericht aan onze competitie te sleutelen. Een kleinere competitie, met veertien teams, betekent meer spanning, want de kwaliteitsverschillen zijn kleiner", aldus de sporteconoom. "Extra play-offs kunnen voor meer inkomsten zorgen. Niet voor niks lopen de kijkcijfers van Studio Sport tegen het eind van het seizoen steeds verder op. Wie niet groot is, moet slim zijn. Wij zijn toch dat brutale voetballand? Dit is juist een tijd waarin de bedrijfstak betaald voetbal over dit soort dingen serieus zou moeten nadenken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›