Oud-PSV'er maand 'opgesloten' in Disney World: ''Dubbel gevoel''

0
Oud-PSV'er maand 'opgesloten' in Disney World: ''Dubbel gevoel''

In de Verenigde Staten is de competitie weer begonnen. Het zogeheten 'MLS is Back'-toernooi wordt georganiseerd in Orlando. Alle ploegen verblijven ruim een maand in Disney World en mogen het park niet uit vanwege het coronavirus.

"Het is een dubbel gevoel. Je mist thuis, maar zodra je op het veld staat, wil je toch weer winnen", reageert voormalig PSV-speler Siem de Jong in gesprek met de NOS. Hij verblijft met Cincinnati FC en 23 andere clubs in Disney World. "We worden heel veel getest en we zijn nauwelijks in contact met mensen van buitenaf."

Alle ploegen afsluiten voor de buitenwereld heeft nog niet het gewenste effect. Nashville SC en FC Dallas werden uit het toernooi gehaald vanwege nieuwe coronagevallen binnen het team. De Jong maakt zich geen zorgen. "Er kan natuurlijk wat misgaan, maar die kans is groter wanneer je je buiten 'de bubbel' begeeft", aldus de 31-jarige middenvelder.

De organisatie van het toernooi probeert de ploegen zoveel mogelijk uit elkaar te houden. "Je mag in het hotel vrij rondlopen, maar iedereen wordt aangeraden om anderhalve meter afstand te houden", zegt De Jong. "Elke club heeft zijn eigen hotelvloer, eetzaal en vergaderruimtes. Je komt spelers van andere clubs weleens tegen, maar dat is op afstand."

Een aantal spelers uit de MLS wil niet spelen vanwege de coronauitbraak, maar De Jong heeft besloten wel in actie te komen. "Ik heb er wel over nagedacht, maar ik ben voetballer die wedstrijden wil spelen. Daarvoor ben ik ook naar de Verenigde Staten vertrokken. Als ik nu had geweigerd om te spelen, was het maar de vraag of ik dan nog wel aan voetballen zou zijn toegekomen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›