PSV wil stadion zo vol mogelijk: ''Zullen daar begrip voor hebben''

0
PSV wil stadion zo vol mogelijk: ''Zullen daar begrip voor hebben''

PSV kan de Eredivisie komend seizoen met supporters starten. Het Philips Stadion zal echter nog niet volledig gevuld zijn. PSV probeert aan de hand van data-analyses om zoveel mogelijk toeschouwers tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijden toe te kunnen laten.

De KNVB kwam donderdag met een protocol waarin stond dat stadions maximaal voor 35 procent gevuld kunnen worden. Dat komt bij PSV neer op 12.000 toeschouwers. Dat aantal kan oplopen, omdat het Philips Stadion door de KNVB is aangewezen als 'Fieldlab', waarin technologische ontwikkelingen worden getest. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Het is nog de vraag welke seizoenkaarthouders naar de wedstrijden mogen, omdat er meer kaarten zijn verkocht dat de huidige capaciteit. "De club zal het nooit helemaal goed kunnen doen en niet iedereen tevreden kunnen stellen", benadrukt voorzitter Harrie Timmermans van Supportersvereniging PSV. "Onze supporters kennende, zullen ze daar best begrip voor hebben."

Timmermans vindt het wel vreemd dat uitsupporters niet welkom zijn. "Dat je dat bij risicowedstrijden doet, valt heel goed te begrijpen. Daar zit altijd meer druk op. Bij het gros van de eredivisieduels gebeurt nooit wat en is het denk ik prima mogelijk om ook een aantal uitfans toe te laten, al zal de hoeveelheid verplaatsingen wellicht de reden zijn om het niet te doen", aldus Timmermans.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›