Verbod op uitpubliek: ''KNVB mag niet iedereen over één kam scheren''

0
Verbod op uitpubliek: ''KNVB mag niet iedereen over één kam scheren''

Harrie Timmermans, de voorzitter van de supportersvereniging van PSV, is teleurgesteld in de maatregelen van de KNVB. De voetbalbond heeft namelijk besloten dat er, vanwege de coronamaatregelen, bij de start van de Eredivisie voorlopig geen uitsupporters welkom zijn.

"Ik snap dat het spannend is om in coronatijd een wedstrijd met veel publiek te laten plaatsvinden. Maar ik strijd tegen het onterechte imago dat voetbalsupporters per definitie voor problemen zorgen", zo vertelt Timmermans in gesprek met Omroep Brabant.

Timmermans heeft weinig begrip voor de maatregel om de supporters van de uitspelende club te weren. "Dit doet geen recht aan het goede gedrag van 95% van de supporters. Het gaat uit van een negatief mensenbeeld van voetbalsupporters."

"Wij werken al lang aan een beter imago van de voetbalsupporters, dan helpt het niet dat de KNVB op zo’n manier een probleem maakt van uitsupporters. Ik had gehoopt op maatwerk, dat zit er nu niet in. Maar ze mogen niet iedereen over één kam scheren", aldus Timmermans.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 6 december 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›