Douglas over duels met spitsen van PSV en Ajax: ''Vieze speler''

0
Douglas over duels met spitsen van PSV en Ajax: ''Vieze speler''

Douglas Franco Teixeira bewaart nog altijd mooie herinneringen aan zijn tijd bij FC Twente. De 32-jarige verdediger, die naar eigen zeggen 'in minder dan een half jaar' twintig kilo is afgevallen, genoot vooral van de wedstrijden tegen Ajax, PSV en Feyenoord. 

"Alle spitsen waren voor mij. Groot en klein, dik of dun", blikt hij terug in gesprek met Voetbal International. "Gekke Suarez, mooie duels. Bony, die muur. Toivonen, vieze speler. Ik vrat ze allemaal op. Af en toe kijk ik beelden terug. Wedstrijdjes van Twente. Zo mooi. Dan word ik blij, maar mis ik het ook allemaal weer. Het voetbal, het plezier, de vriendschap, de sfeer in de stadions", aldus Douglas. 

"Ik heb fouten gemaakt, maar daarvan heb ik geleerd", vervolgt hij vastberaden. "Toen ik na mijn schorsing in Brazilië was, zei mijn moeder: 'Koppie erbij, lekker trainen, je iets beter gedragen en geduld hebben. Dan komt het goed'. Nu ben ik weer topfit en klaar om te genieten. Mijn zaakwaarnemer is bezig, over een paar weken komt er wat moois uit. Dat kan niet anders. Zo zie je maar weer: naar je moeder luisteren, dan komt alles goed", besluit Douglas, die vorig jaar nog werd afgetest door FC Emmen. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›