Brands eerlijk over vertrek: ''Dat doet iets met een club''

0
Brands eerlijk over vertrek: ''Dat doet iets met een club''

Marcel Brands is momenteel succesvol bij Everton, maar ook bij PSV was hij zeer succesvol. De directeur merkt dat het bij PSV lang niet allemaal vlekkeloos verloopt, maar heeft er vertrouwen in dat het goed komt met John de Jong aan het roer.

"Ik ben al even weg, dus ik ken alle ins en outs niet. Ik ben er sinds mijn vertrek nog niet terug geweest. Dat doe ik bewust, ik wil mijn opvolger niet voor de voeten lopen. Maar ik heb af en toe wel contact met Toon Gerbrands. Ik heb bij PSV acht mooie jaren gehad, iets kunnen opbouwen en succes gehad", blikt de directeur van Everton in gesprek met Voetbal International.

Brands keek met pijn in het hart naar het voorgaande seizoen. "Het was ook geen makkelijke start die John de Jong moest maken, het zijn direct twee tropenjaren geweest. Toen ik vertrok, gingen Phillip Cocu en hoofd opleiding Pascal Jansen ook weg. Dat was niet gepland en die moesten allemaal worden vervangen. Als je dan intern met posities gaat schuiven, doet dat iets met een club."

"Het eerste jaar van Mark van Bommel is prima gegaan, net de titel gemist. Maar afgelopen seizoen was veel lastiger. Dat heb ik net als John meegemaakt. Ik heb met Dick Advocaat ook net de titel gemist en met Fred Rutten extreme druk beleefd. Daar moet je van leren, bepaalde zaken eruit halen en doorgaan met bouwen. John doet dat nu ook, vaart een nieuwe koers en ik denk dat PSV nu een nieuwe start kan maken. Met Roger Schmidt hebben ze in elk geval een goede trainer gehaald. Of dat direct tot succes leidt of dat hij iets meer tijd nodig heeft, is afwachten", besluit Brands.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›