Voormalig PSV-talent: ''Had te weinig kwaliteit en mentaliteit''

0
Voormalig PSV-talent: ''Had te weinig kwaliteit en mentaliteit''

Dennis Dengering is komend seizoen in de derde klasse te bewonderen. Het voormalige talent van PSV kwam de afgelopen vier seizoenen uit voor EHC/Heuts in de hoofdklasse, maar kiest nu voor zijn oude club VV Spaubeek.

"TC Rob Schwillens, met wie ik al jaren een band heb, maakte me er warm voor met een helder toekomstplan", vertelt hij in Dagblad de Limburger. "En toen Rob Terwint, al sinds de basisschool een boezemvriend, aangaf dat hij terugging naar Spaubeek kon ik niet meer achterblijven. Ik heb er ook bewust voor gekozen om terug te keren op een leeftijd (27 red.) dat ik nog optimaal kan presteren."

Dengering redde het bij PSV en later ook bij Fortuna Sittard niet. "Dat was een complex van factoren", geeft hij aan. "Ik kan me wel verschuilen achter een knieblessure in mijn PSV-tijd, waardoor ik twee jaar was uitgeschakeld. Of een trainer die niet echt vertrouwen in me had bij Fortuna Sittard. Maar je moet altijd eerst zelf in de spiegel kijken. Ik had gewoon te weinig kwaliteit en mentaliteit."

De centrale verdediger heeft daar wel een verklaring voor. "Als ik zie welke inspanningen mijn vriend Benjamin van Leer (ex-doelman Roda JC en Ajax, red.) moet doen om optimaal als profspeler te kunnen functioneren, dat kon ik niet opbrengen", aldus Dengering, die het tot Jong PSV schopte.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›