'Schmidt lijkt terugkeer oud-speler bij PSV te blokkeren'

1
'Schmidt lijkt terugkeer oud-speler bij PSV te blokkeren'

Net zoals alle andere clubs is ook PSV bezig met het compleet maken van de selectie. Volgens Voetbal International wil de club uit Eindhoven een middenvelder, linksback, en rechter centrale verdediger binnenhalen.

Wanneer clubwatcher Marco Timmer het over een centrale verdediger schrijft, komt het uit bij een oud-verdediger van PSV. "Iemand die bij PSV altijd voorbijkomt als het op centrale verdedigers aankomt, is Jeffrey Bruma (28). Hij speelde vanaf 2013 drie seizoenen voor de club. In januari werd Bruma door VfL Wolfsburg verhuurd aan FSV Mainz. Hoewel zijn contract nog een jaar doorloopt, is een terugkeer naar Eindhoven iets waarover zeker zal worden nagedacht."

Timmer is alleen sceptisch over de mogelijke terugkeer van de Nederlander. "De vraag is dan wel of trainer Roger Schmidt dit wil. De 53-jarige coach – hij staat 20 juli voor het eerst voor de groep – is veeleisend. De Duitser gaat zeer waarschijnlijk in een 4-2-2-2-systeem spelen, waarbij verdedigers met veel ruimte in de rug moeten kunnen voetballen."

"Dat hij voor versterkingen aankomt met namen uit zijn eigen netwerk, of met spelers met wie hij heeft gewerkt, lijkt daarom logisch. Het zorgt echter ook direct voor het spanningsveld dat er altijd in meer of mindere mate is tussen een td en een dominante hoofdtrainer", sluit Timmer de analyse af.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 7 Jul 2020 om 22:50
    4-2-2-2 kijk eens aan. Nieuwe huisstijl. Ben benieuwd!
zondag 13 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›