Verbeek: ''Cocu had geen idee waar hij hem neer moest zetten''

0
Verbeek: ''Cocu had geen idee waar hij hem neer moest zetten''

Gertjan Verbeek is benieuwd of Donny van de Beek komend seizoen nog onder contract staat bij Ajax. De oefenmeester, die in het verleden onder meer werkzaam was bij AZ, Feyenoord en FC Twente, geeft de middenvelder van Ajax een duidelijk advies. 

“Waar ik me nog wel eens over verbaas, is als ik een speler hoor zeggen dat hij nooit met de trainer heeft gesproken voordat zijn transfer rondkwam. Dat vind ik onbegrijpelijk. Neem bijvoorbeeld Adam Maher, een groot talent bij AZ", blikt Verbeek terug op de website van Trouw.

"Marcel Brands (toenmalig technisch directeur bij PSV, red.) wilde hem graag hebben, maar ik had het gevoel dat de trainer van toen, Phillip Cocu, geen idee had waar hij hem neer moest zetten. Ik zou, als ik Van de Beek was, heel goed gaan praten met een club en de trainer", legt hij uit. 

"Wat is het idee achter een eventuele aankoop? Wordt hij als versterking gehaald of meer voor de breedte? Als hij als stand-in wordt gezien, dan zou ik het niet doen, ook al is het Real Madrid", aldus Verbeek. "Van de Beek is nog jong, 23, en dan is het belangrijk dat hij speelt. Waarom niet nog een jaar bij Ajax? Hij en Ajax weten wat ze aan elkaar hebben." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›