Eredivisie presenteert nieuwe bal: ''Stuk voor stuk artiesten''

0
Eredivisie presenteert nieuwe bal: ''Stuk voor stuk artiesten''

De Eredivisie heeft vandaag bekendgemaakt met welke bal de wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland komend seizoen gespeeld gaan worden. De bal heeft de naam 'De Beloften'.

Muzieklabels Top Notch en Noah's Ark zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de officiële Derbystar Eredivisiebal. Op de bal staan foto's van een elftal Nederlandse hiphop-artiesten, namelijk Yade Lauren, S10, Delany, Mensa, Lucass, Philly More, Caza, Jack, Wally A$M, Sor en ADF Samski.

"Stuk voor stuk artiesten waarvan Top Notch en Noah's Ark geloven dat zij het gaan maken in 2020/21", zegt Vincent Patty van Top Notch & Noah's Ark. "Allemaal hebben ze hun eigen stijl, geluid, achtergrond en verhaal, maar tegelijkertijd hebben ze ook iets gemeen: een talent en de onuitputtelijke toewijding hun droom te verwezenlijken."

Patty vindt dat de muziek goed bij het voetbal past. "De Nederlandse hiphop- en voetbalcultuur zijn op meerdere manieren nauw met elkaar verbonden. Zo is vriendschap en kruisbestuiving tussen artiesten en voetballers in Nederland een natuurlijk fenomeen", aldus de artiest.

"En in zowel muziek als sport geldt voor beloften met een droom dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, wie je bent, van wie je houdt of wat je op de bank hebt staan – het enige wat telt is wat jij laat zien op het veld of op het podium", besluit Patty, die ook bekend is al Jiggy Djé. De vorige drie ballen werden ontworpen door Henk Schiffmacher, Johnny de Mol en het Rijksmuseum.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›