Zenden: ''Bang voor risico's op ernstige blessures ben ik niet''

0
Zenden: ''Bang voor risico's op ernstige blessures ben ik niet''

Boudewijn Zenden geniet van de terugkeer van Arjen Robben in de Eredivisie. De specialistentrainer van PSV speelde samen met de oud-PSV'er in het Nederlands elftal op het EK in 2004.

"Arjen is een parel voor het Nederlandse voetbal en het plaatje past blijkbaar perfect: de terugkeer van hem én zijn gezin in Groningen", vertelt Zenden in gesprek met Dagblad de Limburger. "Het typeert zijn clubliefde en de liefde voor het spel: hij is nog niet klaar voor zijn voetbalpensioen."

Zenden had zelf ook graag zo'n mogelijkheid gehad. "Zelf was ik ook niet klaar om te stoppen in 2011, maar er was geen passend plaatje om nog door te gaan, zoals dat voor Arjen wel voorbijkomt", geeft hij aan. "MVV heeft me nooit gevraagd voor zoiets, maar als die club met een voorstel was gekomen had ik er misschien wel over na willen denken."

Volgens de PSV-trainer is Robben 'nooit echt gestopt', ondanks een pauze van een jaar. "Okay, hij speelde geen wedstrijden, maar reken maar dat hij fit is gebleven. Bang voor risico's op ernstige blessures ben ik niet. De kwetsuren die hij had, waren meestal aan zijn spieren als ik me niet vergis. En simpel gezegd: van spierblessures herstel je altijd wel, van gewrichtsblessures niet per se. Ik denk dat Arjen nog altijd een goeie basis heeft om snel weer fit te zijn voor een wedstrijd. Hopelijk blijft hij dat ook."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›