Jorritsma: ''Hardcore PSV-supporters willen 'boeee' kunnen roepen''

0
Jorritsma: ''Hardcore PSV-supporters willen 'boeee' kunnen roepen''

Woensdagavond maakte Mark Rutte tijdens een persconferentie bekend dat er vanaf 1 juli weer evenementen mogen plaatsvinden. John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven, is blij dat er ook weer supporters welkom zijn in de voetbalstadions. 

"Ik heb altijd gezegd: zonder publiek kun je geen voetbalwedstrijden houden in mijn stad", vertelt hij in gesprek met Omroep Brabant. "Daar denk ik nog steeds zo over. Maar ik zal nu concreet afspraken moeten maken met PSV en FC Eindhoven. Ik moet namelijk toestemming geven voor een voetbalwedstrijd", aldus Jorritsma, die erkent dat het lastig zal worden om bepaalde regels te handhaven.

Zo zal het voor supporters verboden zijn om te schreeuwen, zingen en juichen. "Het is een dilemma hoe we daar mee om moeten gaan", vervolgt hij. "We hebben namelijk de hardcore supporters die hun team willen aanmoedigen. Die willen 'boeee' kunnen roepen naar de tegenstander. Maar dat mag niet. Dus wat is redelijk? Hoe gaan we daarmee om?"

Jorritsma is bovendien ook benieuwd hoeveel mensen er uiteindelijk naar de wedstrijden van PSV mogen komen. "In het Philips Stadion passen nu 35.000 mensen", weet hij. "Misschien kunnen we bijvoorbeeld 5000 of 6000 mensen op voldoende afstand binnenlaten. Maar het is allemaal nog niet definitief", benadrukt Jorritsma. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 3 October 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›